°•.♥.•°ღ Genclerin Buluşma Adresiღ°•.♥.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

°•.♥.•°ღ Genclerin Buluşma Adresiღ°•.♥.

°.e.°æHOŞGELDİNİZ°•.♥.•°ღGENCLERღ°•.♥.İYİ EĞLENCELER°.e.°æ
 
AnasayfaPortalGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 yemek tarifleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin (sezai)
Adminisrators
Adminisrators
Admin (sezai)


Erkek
Mesaj Sayısı : 467
Yaş : 30
Nerden : CENNET'İN DİĞER UCUNDAN
İş/Hobiler : ÖĞRENCİ
Lakap : YÜREKLİ
Kayıt tarihi : 16/02/08

Character sheet
FORUM--PİSKO:
yemek tarifleri Left_bar_bleue500/510yemek tarifleri Empty_bar_bleue  (500/510)

yemek tarifleri Empty
MesajKonu: yemek tarifleri   yemek tarifleri Icon_minitimePerş. Şub. 21, 2008 8:30 am

HAYDARİ (ADANA)


MALZEME:

Süzme yoğurt
1/2 kg.
Tuz
Yeterince

Dereotu
1/2 demet





YAPILIŞI:

Dereotu ince ince kıyılır, tuzla birlikte süzme yoğurda katılarak iyice karıştırılır




---------------------------------------------------------------------



KARNIBAHAR SALATASI (EDİRNE)


MALZEME:

Karnıbahar
1 adet
Sirke
3 çorba kaşığı

Maydanoz
1 adet
Zeytinyağı
6 çorba kaşığı

Dereotu
1 demet
Limon suyu
2 çorba kaşığı

Yeşil soğan
1 bağ
Şeker
1 tutam

Sarmısak
1 diş
Karabiber




YAPILIŞI:

Karnıbahar yıkanıp parçalara ayrıldıktan sonra az tuzlu suda 10 dakika kadar haşlanır ve süzülüp soğumaya bırakılır. Maydanoz ve dereotu yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince doğranır. Çok ince doğranmış sarmısak, sirke, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, şeker, kıyılmış maydanoz, dereotu ve soğan iyice karıştırılır. Bu sos karnıbaharın üzerine dökülerek bekletillir. Daha sonra üzerine bir miktar tuz ilave edilir


--------------------------------------------------------------------------



MERCİMEKLİ HUMUS (ANTALYA)


MALZEME:

Kırmızı mercimek
1 su bardağı
Soğan
1 adet

Havuç
1 adet
Zeytinyağı
1 çay bardağı

Patates
1 adet
Sulandırılmış nişasta
1 tatlı kaşığı

Tuz
Yeteri kadar
Dererotu
4 dal



YAPILIŞI:

1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayın. 1 adet patates, havuç ve soğanın kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeleri bir tencereye alın. Üzerine geçecek kadar su ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Orta ateşte sebzeler yumuşayıp, suyunu çekene dek haşlayın. Bir çatal yardımıyla ezin. Koyu bir kıvam alınca içine 1 çay bardağı zeytinyağının yarısını ve 1 tatlı kaşığı sulandırılmış nişastayla tuzu katın. Karışımı bir süzgeçten geçirin. Kalan yağla servis tabağını yağlayın. Dereotunun yapraklarını ince kıyıp, karışıma ekleyin. Servis tabağına boşaltıp soğuyunca istediğiniz şekilde keserek, servis yapın.

---------------------------------------------------------------------



PAŞA PİLAVI (BOLU)


MALZEME:

Sarı patates
5 adet
Taze soğan
1 demet

Yeşil sivri biber
4 adet
Yumurta
2 adet

Limon
1 adet
Maydanoz
1/2 demet

Tuz
Yeteri kadar
Zeytinyağı
Yeteri kadar



YAPILIŞI:

Bolu kaplıcalarının orijinal bir yemeğidir. Pilav deyince akla bulgur ya da pirinç gelir. Fakat bu doyurucu yemek bir tür patates salatasıdır. Kaynatılmış patatesler soyulur. Kuşbaşı doğranır. Dibi yuvarlak genişce bir kaba konur. Diğer yandan limon sıkılır. Suyu bir kapta tuz ve zeytinyağıyla çırpılır. Sıcak haldeki patateslerin üzerine gezdirilir. Bir iki sefer karıştırılır. Zeytinyağını iyice emen patatesler bir kayık tabağına yayılır. Üzerine piyazlık doğranmış soğanlar serilir. Daha sonra lop yumurtalar, halka halka kesilerek üstüne konur. Hepsinin üstüne çok ince kıyılmış maydanozlar serpiştirilir. Çok ince kıyılmış yeşil sivri biberlerle süslenir. Artan zeytinyağı üzerine dökülür. Sıcakdan çıkınca ferahlatıcı lezzetli bir yemektir.

-----------------------------------------------------------------



ŞEYH MUALLA (ANTAKYA)


MALZEME:

Zeytinyağı
1/2 su bardağı
Sarmısak
8 diş

Nar ekşisi
1 çay bardağı
Domates
5 adet

Soğan
3 adet
Maydanoz
1/2 demet

Patlıcan
1 Kg.
Haşlanmış nohut
1 su bardağı

Sıvıyağ
Kızartmak için
Tuz


Sivri biber
5 adet





YAPILIŞI:

Soğanları piyazlık doğrayın. Domatesleri küçük küçük biberleri ise halka şeklinde kesin. Patlıcanları yıkayın, 15 dakika tuzlu suda bekletin. Baş kısımlarının ayrılmasına dikkat ederek uzunlamasına dörde kesin. Kızgın yağda 2 dakika kızartın. Sarmısağı küçük küçük doğrayın. Patlıcan hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın. Patlıcan dilimlerinin arasına yerleştirin. 1/2su bardağı su ekleyip kısık ateşte 40 dakika pişirin.Not:Aynı yemeği patlıcanları kızartmadan da yapabilirsiniz. Bu durumda zeytinyağı miktarını artırmanız gerekecektir.

----------------------------------------------------------------



ALİ NAZİK KEBABI (GAZİANTEP)


MALZEME:

Kemer patlıcanı
1 kg.
Az yağlı iri çekilmiş kıyma
500 gr.

Sarmısak
4 diş
Kırmızı pulbiber
2 çay kaşığı

Domates
1 adet
Süzme yoğurt
4 su bardağı

Yeşil dolmalık biber
2 adet
Domates sosu
1/2 su bardağı

Maydanoz
1/2 bağ
Sivribiber
3 adet

Riviera zeytinyağı
2 çorba kaşığı
Karabiber




YAPILIŞI:

Patlıcanları yıkayıp, süzdürün. Birkaç yerinden bıçak ucu ile delin. Izgaranızda ya da ocak üzüerinde, kabukları yanıncaya kadar közleyin. Sarmısakları biraz tuzla birlikte dövün. Domatesleri dörde bölün. Dolmalık biberleri, saplarıyla tohumlarını temizleyip, çok ince kıyın. Maydanozları yapraklarına ayırın. Yağı tavada kızdırın. Kıymayı verdiği suyu çekinceye kadar yağda kavurun. Tuzunu ve biberleri katıp, karıştırın. Közlenmiş patlıcanları baş kısımlarını kesip kabuklarını soyduktan sonra bir doğrama tahtası üzerinde bıçakla çok ince kıyın. Kıyılmış patlıcanları süzme yoğurt ile karıştırın. Dövülmüş sarmısakları ekleyin. Bir tavaya koyup, ateş üzerinde karıştırarak iyice ısıtın. Domates sosunu da ısıtın. Patlıcanı bir servis tabağına koyun. Üzerine domates sosunu gezdirin. Kavrulmuş kıymayı yayın. Doğranmış biberleri serpiştirin. Maydanoz yapraklarını, domates dilimlerini ve sivribiberleri üzerine yerleştirip sıcak olarak servis yapın.

----------------------------------------------------------------------




ALTI DOMATESLİ KIYMA KEBABI (GAZİANTEP)


MALZEME:

Domates
12 adet
Karabiber


Orta yağlı koyun kıyması
1 kg.
Tuz


Dolmalık biber
3 adet





YAPILIŞI:

Domatesleri bütün olarak şişe takın. Izgarada arkalı önlü pişirin. Dış kabukları yanmaya başladığında domatesleri ateşin üzerinden alın. Kabuklarını soyun. İri parçalar halinde doğrayın. Geniş bir tepsiye aktarın. Tuz ilave ederek karıştırın. Ayrı bir kapta köfte için kıymayı, tuzu ve karabiberi karıştırın. İyice yoğurun. Sonra köfteyi şişe takın. Izgarada pişirin. Şişten çıkardığınız köfteleri tepsiye yaydığınız pişmiş domateslerin üzerine yerleştirin. Dolmalık biberleri bol suyla yıkayın. Çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra ince ince doğrayın. Kebabın üzerine serpin. Lavaş ekmeği ile servis yapın.

-----------------------------------------------------------------




EKŞİLİ YAHNİ (KİLİS)



MALZEME:

Nohut
1/2 su bardağı
İnce bulgur
1 1/4 su bardağı

Pirinç
1/2 su bardağı
Toz kırmızıbiber
1/2 çay kaşığı

Soğan
2 adet
Su
5 su bardağı

Ceviz içi
1/2 su bardağı
Domates salçası
1/2 çorba kaşığı

İçyağı
50 gr.
Koruk suyu
4 çorba kaşığı

Tarçın
1/2 çay kaşığı
Kuru nane
1/2 çorba kaşığı

Kırmızı pulbiber
1/2 çay kaşığı
Karabiber


Kuşbaşı kuzu eti
375 gr.
Tuz




YAPILIŞI:

Nohutu bir gece öncesinden ( ya da en az 6 saat önce) bol soğuk su ile ıslatarak şişmeye bırakın, suyunu süzdürün. Pirinçleri yıkayıp süzgece çıkarın. Soğanlardan birini ince ince kıyın. Diğerini dilimleyip halkalarına ayırın. Ceviz içini robottan geçirerek ince çekin. İçyağını bir kapta ceviz içi, tarçın, pul biber, tuz ve karabiber ile yoğurun. Köfteleri hazırlamak için, etin 125 gramını, bulguru, ince kıyılmış soğanı , tuzu ve kırmızıbiberi birlikte robottan ya da et makinasından 2 kez geçirin. 5 çorba kaşığı su katıp, yoğurarak köfte harcı haline getirin. Ceviz büyüklüğünde koparıp avucunuzda yuvarlayın, parmağınızla bastırarak ortasını çukurlaştırıp, içyağlı karışımla doldurun. Kapatıp, yeniden yuvarlayarak doldurulmuş köfteler hazırlayın, bir tel süzgece dizin. Süzgecin oturabileceği bir tencereye yarısına kadar su koyup kaynatın. Ateşi biraz kısıp, süzgeci kaynamakta olan suyun üzerine (suya değmeyecek durumda) oturtun. Üzerine bir kapak kapatıp, köfteleri yaklaşık 30 dakika pişirin. Suyu bir tencerede kaynatın. İçine halka doğranmış soğanları, nohutu, kalan eti ve salçayı ekleyip bir taşım kaynatın. Köpüğünü alıp, kapağını kapatın. Orta ateşte, etler ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu, ayarlayıp pirinci katın ve 15 dakika daha pişirin. Naneyi serpip, limon suyunu karıştırarak ateşten alın. Pişirdiğiniz köfteleri tabağa aktarın. Nohut, pirinç ve et içeren yemeği tabaklara bölüştürün. İçine istenilen miktarda köfte ekleyerek servis yapın.
.................................................. ....bitti çok şüküryemek tarifleri Biggrin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://genclik.canadian-forum.com
 
yemek tarifleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
°•.♥.•°ღ Genclerin Buluşma Adresiღ°•.♥. :: YEMEK TARİFLERİ :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: